Blogg

Nytt ledarskap för Sverige

Strax avslutas årets kommundagar. Det är så intressant, energigivande och roligt att träffa centervänner från hela Sverige. Årets överraskning var när alla alliansens ledare kom. Hög musik strömmade ut i salen – och där var de! Annie, Ebba, Ulf och Jan. Glada, underhållande och med sikte på att vinna höstens val. Några av de gemensamma frågorna som kommer att drivas är trygghetsfrågor och givetvis valfrihetsfrågor. Självklart ska man ha möjlighet att välja skola till barnen, eller vem som ska sköta om mig när jag blir gammal och skör.
Centerpartiets valplattform har också presenterats. ”Nytt ledarskap i Sverige” är namnet. Ja, det är vad vi önskar oss. Att alliansen kommer att vara större än de rödgröna, givetvis med ett starkt Centerparti!

Några viktiga hörnpelare vi kommer att fokusera på är:
1. Låt inte Sverige ska klyvas. Det är alldeles för stor skillnad om man har ett arbete, eller om man står långt från arbetsmarknaden. Dessutom ska hela landet utvecklas, det är stor skillnad om man bor på landet eller i stan.
2. Trygghet i hela landet. Det behövs att vi kan känna oss tryggare än idag oavsett var vi bor. Dessutom behöver vi en nära och tillgänglig vård, när man behöver den.
3. Sverige behöver grön tillväxt. Vi vill gynna gröna, smarta lösningar. Vi anser att man kan klara miljöhoten, genom kloka beslut och handlingskraft! En giftfri vardag, gäller både sunda säkra livsmedel och t.ex. våra lokalers beskaffenhet och avfallshantering.

Detta var några av de frågorna som är viktiga på nationellt plan för oss i Centerpartiet. De är givetvis lika viktiga för oss i Sjuhärad och Borås. Som av en händelse kommer vårt kommunala handlingsprogram i Borås att heta” Nytt ledarskap för Borås”. Det kommer du att få höra mycket om framöver och i september finns chansen att rösta för förändring!